23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Modellteknik en del av MDH Solar Team

På Modellteknik brinner vi för utveckling och ny teknik. När vi fick frågan om vi ville vara med att sponsra studenterna på Mälardalens Högskola i deras spännande projekt, var det inte speciellt svårt att svara ja.

MDH Solar Team kommer att delta i The Bridgestone World Solar Challenge. En tävling på hela 3000 km som går mellan Darwin och Adelaide i Australiens öken. Perfekta förhållanden för en solcellsdriven elbil.

Vår delaktighet i projektet handlar dels om teknisk support kring verktygsdesign, men framförallt om tillverkning av formverktygen till karossen. När verktygen är klara kommer dessa att användas för att laminera karosseridelarna i kolfiber.

- Vi är nu inne i slutfasen för vår del i projektet och bearbetar för fullt för att teamet skall hinna klart till sitt Release-Event den 31/5, säger Johan Tegnemo, teknisk föräljningschef på Modellteknik.

Det blev ett omfattande sponsorsprojekt med många produktionstimmar, så nu håller vi tummarna för att studenterna tar hem segern i sin klass, avslutar Johan.

Modellteknik i Eskilstuna AB
Box 109
631 02 Eskilstuna
Eskilstuna kommun
Sverige
VAT nummer: SE5565044996

Kontaktperson

JT

Sänd till en kollega

0.047