23948sdkhjf

Styrsystemsfamilj och programvara för maskintillverkare

Nu kommer Rockwell Automation med en ny familj styrsystem; Micro800 samt programvaran Connected Components Workbench. Styrsystemet från Allen-Bradley möjliggör anpassningsbara lösningar för applikationer på nano- och mikronivå.
Inledningsvis består familjen av två programerbara enheter – Micro810 och Micro830 som passar till fristående maskinapplikationer med mindre än 48 I/O samt av programvaran Connected Components Workbench. Den nya programvaran Connected Components Workbench följer standarderna IEC-61131. Genom att använda sig av styrsystemets integrerade USB-port och seriella portar, kan maskintillverkare snabbt programmera systemen och ansluta dem till operatörsterminaler (HMI) och andra enheter – vilket hjälper dem att minimera installationstiden samt den totala kostnaden..

Styrsystemet Micro800 har ett stort sortiment av expansionsmoduler enligt principen plug-in moduler för exempelvis extra analoga/digitala in/utgångarar, kommunikation och expanderat minne för tex, historisk lagring. Plug-in modulerna gör att maskintillverkare kan anpassa styrsystemen för att utöka funktionerna utan att öka maskinens byggstorlek. Den nya familjen med styrsystem erbjuder även frånskiljbara plint och en förenklad möjlighet till utbyte av data via tex seriell kommunikation.

Som den minsta i Micro800-familjen, har styrsystemet Micro810 integrerade smarta reläfunktionsblock som kan konfigureras från en 1,5 tums LCD och knappsats. Funktionsblocken inkluderar fördröjningstimer AV/PÅ, tid på dagen, tid i veckan och tid på året för applikationer som kräver programmerbara tider och belysningsstyrning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078