23948sdkhjf

Bribo Mekaniska låter operatören sätta sig

Bribo Mekaniska AB i Nybro köper en kantpress av modellen E-Brake Ergo. Det innebär att operatören kan sitta ned vid pressen.
Bribo Mekaniska AB startades 1974 av bröderna Ingmar och Bo i Nybro. Bribo Mekaniska är specialiserat på avancerad plåtbearbetning med hjälp av nibbling, laserskärning, bockning, bearbetning och svetsning.

Företaget ägs sedan 2007 av CTT Systems i Nyköping.

- Vi har sedan tidigare en E-Brake 50 ton 2 meter. Då vi även har mycket smådetaljer i vår produktion kände vi att det skulle vara bra att köra dem i en mindre maskin. Då vi värnar starkt om vår personal kändes det helt rätt att köpa en E-Brake i Ergoutförande och personalen är mycket nöjda! Nu kan vi köra även dessa detaljer på ett rationellt sätt och få bra tempo samtidigt som operatören kan sitta bekvämt och ha stöd för armbågarna, säger Tony Rosendahl, VD på Bribo Mekaniska.

Kantpressen som Bribo Mekaniska nu har beställt är en 35 tons 1,25 meters maskin i Ergo-utförande. Det innebär att maskinen har en öppning i stativet för en fotpedal i specialutförande. Den har även ett justerbart fotstöd samt ergonomistol och bord.



Finn-Powers E-Brake har en servoelektriskt driven pressbalk som möjliggör höga presshastigheter med en extrem noggrannhet. Den har en rörlig övre pressbalk och ett patenterat drivsystem där kraften överförs till pressbalken via rullar som är placerade längs med balken, vilket minimerar balkens återfjädring. Maskinen har linjärskalor för hög noggrannhet och låg ljudnivå under användning. Returslag utförs med säkerhetsfjädrar vilket garanterar retur av balken även vid strömavbrott. Maskinen har även en mycket låg energiförbrukning, E-Braken gör endast åt energi när pressbalken rör sig, alltså inte i stand-byläge. En sak som verkligen bör poängteras är att eftersom E-Braken inte innehåller någon hydraulik så slipper man helt ifrån oljeläckage. Man slipper även hantera filterbyten och söndriga ventiler.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063