23948sdkhjf

SSAB startar rörtillverkning

Nu introducerar SSAB sitt nya produktområde Tubes & Profiles. Med det nya området kompletterar företaget utbudet av höghållfasta stål med stålrör.
De höghållfasta stålrören erbjuds med samma möjligheter till flexibla, kundanpassade lösningar som de platta höghållfasta stålen.

SSABs satsning på produktion av rör i höghållfast stål ingår i företagets målsättning att kunna möta kundernas växande behov av olika produkter i höghållfast stål.

Tubes & Profiles är en del av SSAB Shape som är en satsning SSAB gör på att erbjuda mer förädlade och kundanpassade produkter. Syftet är att på ett ännu mer konkret sätt kunna erbjuda tekniskt och praktiskt stöd till kunder vid uppgradering till mer höghållfast stål i deras produkter.

Hardox är vida känt för sin höga slitstyrka och hållfasthet och används ofta till konstruktioner som utsätts för hårt slitage som grävskopor, entreprenadmaskiner, krossverk och lastbilar.

Domex används i konstruktioner världen över och med företagets nya rörsortiment vill SSAB bredda möjligheterna för konstruktörer att hitta ny lättare, starkare och med miljöanpassade lösningar. Stålets starka och lätta egenskaper bidrar till fordon och utrustning som klarar mer nyttolast med lägre bränsleförbrukning och som samtidigt får längre livslängd.

Parallellt med möjligheten till specialbeställningar finns stora delar av sortimentet klart för snabb leverans direkt från företagets färdiglager.

SSAB i Borlänge tillverkar rören, i de tre ståltyperna. De härdas dock först efter att de blivit formade till rör. Än så länge används 70 olika verktyg för att forma rör i sex dimensioner från 14 mm till 133 mm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078