23948sdkhjf

Rätt verktyg gör månfärd möjlig

– Endast genom kraften av simulering och beräkning, kan vi göra det som brukade kräva obegränsade budgetar, säger Bob Richards, vd för Månen Express, som med hjälp av Autodesks verktyg har designat en farkost som far till månen under 2015.
Amerikanska företaget Månen Express har utvecklat en innovativ, flexibel och skalbar ny robot och rymdfarkost som radikalt kommer att minska kostnaderna för rymdutforskning och låsa upp mysterier och resurser på månen. Detta berättade Bob Richards vid Autodesk University med 10 000 besökare från hela världen inklusive press i Las Vegas.

– Månfärder och annat som tidigare varit tunga investeringar är genom rätt verktyg nu inom räckhåll för privata företag,

Teknikdemonstratorns kommande färd är den första i en pågående serie av uppdrag med fokus på vetenskap, utforskning och handel vad gäller månen.

– En ny upptäckt är att månen har vatten och vi kommer att lära oss att använda vatten som bränsle. Därför är månen en bränsledepå i skyn, säger Bob Richards.

Han grundade företaget tillsammans med Naveen Jain, och Dr. Barney Pell i augusti 2010 och blev snabbt utvalt av Nasa för dess 30 meters teleskop Lunar demonstrationer i data (ILDD) program. Månen Express blev en erkänd marknadsledare inom 30 meters teleskop genom Google Lunar XPRIZE tävling i oktober samma år. Företaget har huvudkontor i Nasa Ames Research Park i Mountain View, Kalifornien.

Månen Express kommer att skicka en rad robotar eller rymdfarkoster till månen för pågående prospektering och kommersiell utveckling. Möjligheten drivs helt enkelt av den tekniska utvecklingen.

– Vi lever i en fantastisk ocean. Vi lever i en vattenplanet som vi bara just nu börjar upptäcka. Vi har bara skrapat på ytan, säger Bob Richards.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063