23948sdkhjf

ABB-order för 321 miljoner kronor

Ceylon Electricity Board (CEB) i Sri Lanka har beställt leverans av två nya ställverk för 220 kilovolt (kV) och uppgradering av ett befintligt ställverk i Sri Lanka. Ordern bokades i fjärde kvartalet 2014.
De nya ställverken ska byggas i Polpitiya i centrala provinsen och Padukka, nära huvudstaden Colombo, i västra provinsen. I ordern ingår också att uppgradera det befintliga ställverket i Pannipitiya, en förort till Colombo. Projektet ska enligt plan vara klart 2017.

Den nya infrastrukturen är en del av landets satsning Clean Energy and Network Improvement Project som syftar till att stärka det nationella elnätet genom att öka kapaciteten, möjliggöra integrering av mer förnybar energi såväl som att minska förlusterna och göra elleveranserna säkrare. Fram till år 2020 planerar regeringen att öka elproduktionen med mer än 2 500 megawatt (MW) och andelen förnybar energi i elnätet till runt 20 procent.

Som en del av det nyckelfärdiga projektet ska ABB konstruera, leverera och driftsätta ställverken inklusive följande utrustning: luftisolerat ställverk för högspänning, gasisolerat inomhusställverk för mellanspänning, krafttransformatorer, skydds- och automationsutrustning enligt IEC 61850 samt fiberoptiska kommunikationssystem.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094