23948sdkhjf

Ny agentur hos Edströms Maskin

Leverantören med huvudkontor i Jönköping har skrivit ett exklusivt agent avtal med premiumtillverkaren japanska Kitamura.
Företaget Kitamura ägs och drivs av familjen Kitamura. Kitamura har som företag utvecklat diverse produkter och maskiner sedan 1933. Beslutet att fokusera på enbart verktygsmaskiner togs 1971. Kitamura är känt för sin höga tillförlitlighet samt välbyggda maskiner och unika lösningar.

Kitamura erbjuder ett komplett sortiment av "Mycenter" – Vertikala, Horisontella 250 mm – 1250 mm pallettstorlek och 5-axliga verktygsmaskiner som sålts till en kundbas i 52 länder över hela världen.

81 år av innovation och nyskapande

Exempel på ett av företagets unika lösningar är att de kombinerar den stabila plangejd tekniken med mycket hög förflyttnings hastighet, ända upp till 60 m/min.

– Edströms Maskin känner att Kitamura kompletterar vårt befintliga produktprogram, vi har länge letat efter en tillverkare som tar vid där Haas och Chevalie slutar storleksmässigt, säger Henrik Olsson, vd.

– Dessutom har de ett antal intressanta tekniska lösningar som sticker ut en del. För Europa har Kitamura ett upparbetat reservdelslager och maskinutställning i Tyska Dusseldorf, fortsätter han.

Edströms Maskin är en ledande leverantör av maskiner, verktyg och service till svenska teknikföretag. Företaget har över 58 medarbetare och finns i Jönköping, Partille och Danmark.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109