23948sdkhjf

Industri 4.0 i fokus på Hannovermässan

Mot en sammankopplad industriell framtid ”Integrated Industry – Join the Network” är 2015 års huvudtema för den tyska mässan i Hannover.
Jochen Köckler är styrelseledamot för Deutsche Messe, arrangör av Hannover Messe 2015, den 13–17 april.

– Trenden mot digitalisering som drar över ekonomin är en stark drivkraft till förändring inom världens tillverkningsindustrier.

– Anläggningar och energisystem kopplas samman digitalt, tiden från produktutveckling till lansering förkortas och nya affärsmodeller dyker upp i allt snabbare takt. Under dessa förhållanden kommer tillverkare som inte vill samarbeta och försöker göra allt internt i slutändan att förlora.

De företag som får ut sina produkter på marknaden snabbast och på så sätt ligger steget före konkurrenterna är de som i allt större utsträckning kommer att kunna skapa nära samarbeten med alla intressenter i deras tillverkningsprocesser.

Huvudtemat återspeglar denna trend och bidrar till att driva detta framåt. Budskapet bakom är att huvudutmaningarna för den fjärde industriella revolutionen – som att skapa universella standarder för maskin till maskin-kommunikation, upprätthålla datasäkerhet och ta fram nya affärsmodeller – endast kan övervinnas genom kollektiva ansträngningar i nätverk.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078