23948sdkhjf

Salvagninis panelbockare till Electrolux

Electrolux Laundry Systems investerar i en välbeprövad modell i Salvagninis program av panelbockningsmaskiner, P4Xe-2725, utrustad med Cut Option för smalare profiler och paneler.
Med ett brett urval av produkter för professionellt bruk erbjuds kundanpassade totallösningar inom en mängd olika segment såsom sjukvården, kommersiella tvätterier, tvättbarer, tvätt i egen regi samt textilvårdsrum för flerfamiljshus.

I fabriken i Ljungby sker tillverkning av tvättmaskiner, torktumlare samt små barriärtvättmaskiner med kapaciteter från 5 till 110 kilo tvätt, i en mängd olika varianter och utföranden. Här finns också forsknings- och utvecklingsavdelningen. Tvättmaskinerna och torktumlarna från Ljungby säljs i mer än 100 länder via egna säljbolag och återförsäljare.

­– Med vår nya investering, innebär det att vi plockar hem en del av tillverkningen som vi tidigare köpt av underleverantör. Vi flyttar även över detaljer från kantpressning för att få snabbare ställ och bättre repeternoggrannhet, säger Rikard Karlsson. produktions- och utvecklingschef.

– Valet av Salvagnini som leverantör kom sig av att vi sedan många år har ett gott samarbete med Salvagnini och att vi i förlängningen planerat för att ställa en ny stansmaskin i linje med P4:an och då anser vi att Salvagnini ligger längst framme när det gäller att köra stansning och bockning i linje, fortsätter Rikard Karlsson.

Ansluter till robotstapling

– Investeringen P4Xe-2725 är en välbeprövad modell i Salvagninis program av Panelbockningsmaskiner, som har sitt ursprung i originalmaskinen som lanserades 1977, informerar Pelle Wallin som är projektledare för Salvagnini.

Modellprogrammet av panelbockningsmaskiner består av 10 olika grundmodeller som kan konfigureras och anpassas för kundens behov och önskemål. P4Xe-2725 har en max bocklängd på 2,7 meter samt är utrustad med helt automatisk inställning av tillhållarsegmenten, (ABA - Automatic Blankholder Adjustment)). Den har även utrustning för bockning av ”brutna bocklinjer” / flikar, steglös rotation, samt klipputrustning av profiler. Tillhållarens profil och funktion kan ändras med den automatiska ”T-verktygs” växlaren.

Från start så har maskinen en automatisk inmatning och en plåtvändare så att de stansade ämnenas undersida kommer inåt i panelen. De färdiga panelerna ackumuleras på ett vippbord, klippta ämnen samlas upp i en behållare. Maskinen är förberedd för framtida anslutning till robotstapling av paneler.

Eliminerar ställtid

Med denna maskin elimineras ställtiden helt. Det innebär att man kan producerar det antal detaljer man har behov av, ned till enstycksdetaljer, utan att förlora någon cykeltid.

P4:an är också utrustad med Salvagninis unika och patenterade ”Cut Option”, vilket innebär att man effektivt kan tillverka smalare profiler och paneler, klippa loss detaljen, för att sedan fortsätta bockningscykeln till nästa klipp.

– Oerhört effektivt då man har många klippdetaljer och genom det får vi en mycket kostnadseffektiv tillverkning, mot normalt manuella tempon i gradsax/stans/kantpress, fortsätter Pelle Wallin. På bilden P4Xe-2725 ”Cut Option”
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.406