23948sdkhjf

Blixtsnabb telfer säkrar lyft

En nyutvecklad telfer med en svivel upptill och nedtill gör rörligheten nästan gränslös och visas på Industrimässorna den 25-26 mars i Malmö av återkommande utställaren Tawi i Kungsbacka.
Tawi ställer satsar ut i en upp till 20 kvadratmeter stor monter tillverkar och utvecklar kompletta lösningar för lättare och säkrare lyft i alla tänkbara miljöer. Lyfthastigheten är 0,75 m/s för upp till max 60 kg och 0,35 m/s för upp till max 120 kg, vilket gör ViperHoist till en av världens snabbaste telfrar, tidigare bland annat visad på Trä & Teknik mässan och Empack i Kista. Den ergonomiska designen gör den lätt att hantera alla laster med bekväma handtag och manöverpanel.

– Svivelns stora rörlighet innebär att det går att lyfta godset från alla håll– Samt även tilta och snurra godset, säger Adiam Tewelde.

Har ni sålt några ViperHoist?

– Ja, vi har sålt flera i standardversion och även med kundanpassade verktyg inom Sverige och på export, säger Adiam Tewelde.

Snabbkoppling

Monteras en snabbkoppling kan en mängd olika sorters gods hanteras genom att snabbt och smidigt byta mellan olika verktyg, som alla passar till en och samma telfer. Telfern finns i två modeller, ViperHoist60 lyfter upp till 60 kg och lämpar sig för snabba lätta lyft. ViperHoist120 lämpar sig för tyngre och långsammare precisionslyft och klarar120 kilo. Energiförbrukningen liksom driftkostnaden uppges vara låg.

Telfern har steglös hastighetskontroll som anpassar till gods med krav på långsamma och precisa lyft, respektive snabba och effektiva lyft.

– Med ett enkelt handgrepp går det att reglera, säger Adiam Tewelde.

På bilden: Monteras en snabbkoppling på telfern kan många olika slags gods hanteras.

Monter F 05

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078