23948sdkhjf

Första slipservicen får Mitsubishi-certifikat

Colly Verkstadsteknik har som första externa företag i världen fått ett certifikat från Mitsubishi Materials, gällande omslipningen av borr hos Slipservice i Huddinge.
Collys slipservice har lång erfarenhet av omslipning till den svenska marknaden med gott resultat.

– Certifikatet underlättar att marknadsföra oss i ett större perspektiv, då Mitsubishi vill att vi tar hand om all omslipning av Mitsubishi borr i hela norra Europa. Vi kommer under året att erbjuda omslipning till att börja med till våra grannländer, som ännu ej använder vår service, säger Slipservice platschef Patrick Soodla.

För att bibehålla den snabba omslipning har företaget investerat i en helt ny slipmaskin, en Reinecker W70 som installeras efter semestern.

Betydligt längre livslängd

Reinecker är en maskin som Mapal använder för sin omslipning av Mapalborr och vi kommer att kunna nyttja samma omslipningsprogram som Mapal använder samt få tillgång till ritningar, instruktioner och originalprogrammen för omslipning av deras produkter.

– Vi slipar om borrar, fräsar och brotschar av alla fabrikat men för Mitsubishi borrprogram och Mapals borrar och brotschar kommer vi vara svåra att skilja från originalet. Vårt mål är att kundernas verktyg ska ha samma höga prestanda även efter en omslipning, för att kunna ge en kostnadsbesparing för våra kunder och ge verktygen en betydligt längre livslängd, säger Patrick Soodla.

På bilden: Frank Somnitz, Mitsubishi Materials, Pär Joelsson, Colly Verkstadsteknik, Conny Erixon; Colly Verkstadsteknik och Ralf Schipotinin, Mitsubishi Materials.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.127