23948sdkhjf

Sticksågar med små vibrationer

Flera tester har visat att höga vibrationsnivåer vid sågning kan vara slitsamt och ansträngande för kroppen. Därför har Black+Decker utvecklat en ny serie sticksågar med lägre vibrationsnivå.
Serien består av tre sågar och är utvecklad för att vara kompakt, ergonomisk och ge användaren kontroll över sågningen.

– Höga vibrationsnivåer kan vara skadliga för kroppen och gör att man lättare tappar kontrollen över sågningen, vilket kan leda till felsågningar och skador, säger Henrik Fabricius, produktchef på Black+Decker.

Serien med tre lätta sticksågar med lägre vibrationsnivå, gör det möjligt att såga raka snitt på ett lätthanterligt och bekvämt sätt. För ytterligare kontroll över sågningen har sticksågarna även utrustats med gummihandtag för ett fastare grepp.

Kraftfullt Piranha-blad

För att göra sågarna mer användarvänliga har de utrustats med LED-ljus, dammfläkt och verktygsfritt sågbyte. Den större modellen har även Autoselect, ett enkelt program där man kan ställa in sågningen beroende på material. På så vis anpassas hastighet och pendelrörelsen utifrån snitt och material, vilket minskar risken för kostsamma misstag. Ett nytt kraftfullt Piranha-blad av stål, som utlovas vara idealiskt för raka fina snitt i PVC-plast och trä till ett maximalt djup på 65 mm, har även utvecklats. Detta för att göra det möjligt att såga intill väggar och i trånga hörn.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08