23948sdkhjf

Salvagninis panelbockare till Jutex

Till Jutex i Uppebo har från Salvagnini Scandinavia levererats en P1 panelbockningmaskin, tillika ”lillebror” i familjen bestående av tio olika modeller.
– P1 lämpar sig för den som vill göra ett insteg i panelbockningstekniken och som i dag bockar med konventionell kantpress, säger Björn Ahlqvist, vd för Salvagnini Scandinavia.

– Fördelar är att bockningen i P1 sker automatiskt med ett och samma verktyg och att automatiseringen ger en större flexibilitet för operatören, som därmed är fri för efterföljande tempon/packning eller dylikt.

Familjeföretaget drivs idag av vd Pelle Karlsson som är tredje generationen sedan företaget startades 1942.Jutex jobbar inom metallindustrin, och tillverkar skyltställ, butiksinredningar m.m. i tråd och plåt, allt enligt kundens specifikationer. Verksamheten är belägen utanför Hillerstorp och har idag 10 anställda. Tidigare har vi jobbat med traditionella kantpressar och nu sökte vi en maskin som kunde minska ställtiderna och öka produktionskapaciteten. Efter att vi har hört oss för bland olika maskintillverkare så fastnade vi för Salvagninis Panelbockningsmaskin P1 som har en hög kapacitet på en liten produktionsyta (8 kvm), vilket också var avgörande då vi redan är ganska så trångbodda och har i dagsläget svårt att få plats med större produktionsutrustning.

– Att ställa om maskinen mellan olika jobb går betydlig fortare än på våra kantpressar och det öppnas nya möjligheter vad det gäller design på produkterna då maskinen kan göra radiebockning och omslag med en och samma verktygsuppsättning. berättar Pelle Karlsson.

P1 är framtagen bland annat för företag med inriktning på butiksinredningar, då bocklängden är oftast under 1250 mm. Det är en kompakt elektrisk panelbockningsmaskin, som har alla de egenskaper som vårt övriga panelbockningssortiment har, med möjlighet för bockning av komplexa detaljer på ett enkelt vis med ett och samma bockningsverktyg. På bilden ser vi programmeraren Duc och Roland Karlsson som är andra generationen i företaget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078