23948sdkhjf

Europeiskt blankstål samlas

Steeltec är ett dotterbolag till Schmolz + Bickenbach-gruppen, som i maj 2015 samlas under ett och samma tak.
Verksamheterna vid danska Schmolz + BIickenbach A/S och svenska Boxholm liksom de koncernägda blankstålsfabrikerna i Tyskland i Düsseldorf, i Schweiz och i Turkiet samlas till en affärsenhet (tidigare S+B Bright Bar Group). I samband med sammanslagningen utökar Steeltec sina tillverknings- och försäljningskapaciteter på den skandinaviska marknaden och ska därigenom säkra långfristigt sin konkurrenskraft. All tillverkning kommer att koncentreras till svenska Boxholm, och danska Nørresundby byggs ut som ett lager- och servicecenter. Kunderna kan på så sätt profitera på ett heltäckande serviceerbjudande, ett bredare produktsortiment samt professionell teknisk rådgivning gällande användningen av innovativa stållösningar.

Dotterföretagen i danska Nørresundby och svenska Boxholm kommer från och med nu att gå under firmanamnet Steeltec. Detsamma gäller för tyska och turkiska dotterbolagen och det hittillsvarande Schweiziska Steeltec AG. Tillsammans positionerar sig företaget ”Steeltec-gruppen”, som en ledande specialblankstålstillverkare i Europa.

– Sammanslagningen av försäljningen och fabrikerna i Skandinavien möjliggör att här bygga upp en långsiktig försörjningssäkerhet för att stärka vår position på marknaden, betonar Gerd Münch, CEO för nya Steeltec-gruppen.

Steeltec-gruppens produktsortiment omfattar högkvalitativa och höghållfasta specialstål, högkvalitativt kallbearbetat stångstål, seghärdat specialstål, automat- och sätthärdningsstål samt legerade konstruktionsstål, vilka alla kan levereras med kort leveranstid inom hela Europa.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063