23948sdkhjf

Press Kogyo valde Strandmöllen

Strandmöllen har tecknat ett flerårigt miljonavtal med Press Kogyo för leverans av Argon, Helium, Koldioxid, Nitrogen, Oxygen och Acetylen.
Installationen av fyra tankar är uträknad och implementerad av Strandmöllens Teknisk Service i Ljungby. För att ytterligare optimera Press Kogyos gasanvändning kommer Strandmöllen även att utbilda Press Kogyos personal i gaskännedom. Press Kogyo AB i Oskarshamn tillverkar främst delar till fordonsindustrin och använder Strandmöllens gas vid svetsning och laserskärning. Företaget ägs av den världsomspännande koncernen Press Kogyo Co. Ltd. i Japan.

– Vi exporterar över hela världen och ställer otroligt höga krav på våra leverantörer. Säkerhetsaspekten är jätteviktig för oss och vi fick ett mycket proffsigt intryck efter att bland annat ha besökt luftgasfabriken i Ljungby. Även kvalitén är en viktig aspekt eftersom vi arbetar med tunga fordon som därmed har en tjockare plåt vilket kräver att gasen flyter igenom på ett enkelt sätt, berättar Jimmy Reinholdsson, inköpsansvarig på Press Kogyo AB.

På anläggningen i Oskarshamn finns fyra tankar med Nitrogen, Oxygen, Argon och Koldioxid. Argon- och koldioxidtanken är monterade med gasmixrar för att kunna producera kundspecifika gasblandningar. Vid laserskärning används tre högrena gaser som resonatorgas samt Oxygen alt. Nitrogen som skärgas. Vid svetsning används ren Argon och tre specifika gasblandningar av Argon och Koldioxid för olika svetsprocesser.

– För att undvika produktionsstopp installerades flera XL-paket som användes under tiden tankarna monterades. Vi behövde inte göra någonting – det kändes tryggt. Det är också positivt med en gasutbildning för att öka förståelsen och säkerheten bland vår personal som arbetar med gas, fortsätter Jimmy Reinholdsson.

För Strandmöllen är helhetsaspekten viktig och man ser positivt på att alla kompetenser finns internt.

– Vi är mycket glada över samarbetet, Press Kogyos etablering på den internationella markanden är imponerande. Vi är stolta över att kunna leverera en helhetsanpassad lösning som ger ett mervärde för kunden. Teknisk Service höga kompetens i kombination med vår gasutbildning är ett bevis på detta, menar Strandmöllens marknadschef, Patrik Ripa. På bilden tankar, paket och flaskor hos Press Kogyo i Oskarshamn.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062