23948sdkhjf

5-årig garanti från WJS

Water Jet Sweden bryter ny mark och lanserar en förlängd maskingaranti. Med många års erfarenhet som tillverkare av driftsäkra vattenskärningssystem med lång och bibehållen prestanda tar Water Jet Sweden nu steget och lanserar en hel ny typ av garanti.
Företaget garanterar bibehållen maskinprestanda efter 5 års produktion.

– Vår nya garanti är unik för branschen, säger Lennart Svensson, vd på Water Jet Sweden AB. Den är fullt möjlig genom vårt världspatent och en gedigen mekaniska konstruktion som gör våra maskiner unika. Vi lovar i praktiken bara något som våra maskiner redan har bevisat under många år.

En patentlösning på ett klassiskt problem. Inget ramverk kan byggas 100 procent rakt och parallellt. När X-bommen rör sig längs med Y-axeln kommer ojämnheter och temperaturförändringar ha en negativ påverkan på både skärresultatet och maskinens livslängd. Denna påverkan ökar normalt med längd och bredd på en maskin. Ett traditionellt sätt att hantera problemet är att bygga in ett slack längs styrskenorna - det innebär att man ändå äventyrar maskinens precision och livslängd.

Den patenterade lösningen som används för samtliga av WJS Gantry-maskiner ska eliminera problemet genom ett parallell-axel system, där maskinens ena sida är fast och den andra sidan kontinuerligt mekaniskt justerar för ojämnheter. Kombinerat med gedigen mekanik har förslitningen reducerats till ett minimum, kalibrering är blir enklare och säkrare och man får högsta möjliga skärresultat oavsett maskinstorlek.

– Patentet i kombination med en gedigen mekanisk konstruktion gör att våra maskiner bibehåller prestanda och noggrannhet otroligt länge. Vi har kunder som efter 15 år fortfarande har samma prestanda och toleranser, berättar Tony Rydh, Teknisk Chef.

– Ett bra sätt att bevisa det för marknaden är att lansera denna garanti. Enkla villkor och problemfri drift.

Den förlängda garantin omfattar maskinens mekaniska funktion för alla Water Jet Swedens Gantry-modeller, som är beställda efter 1 maj 2015. Garantin gäller i 5 år från leveransdatum eller upp till 10 000 timmars drift. Förutom att maskinen hanteras enligt instruktionsbok, krävs att årlig och löpande underhåll sköts av Water Jet Sweden auktoriserad personal och att Water Jet Swedens originaldelar används.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063