23948sdkhjf

Energisnålt med rätt smörjmedel

Avancerade smörjmedel ökar produktiviteten för industriutrustning och i många fall minskar även den totala energiförbrukningen för industrin.
– Den nya nordamerikanska tillverkningsenheten förhöjer vårt erbjudande och vår service till robotkunder i USA, Mexiko och Kanada och gör det möjligt för oss att uppnå branschledande leveransplaner och teknisk support i Nordamerika, säger Per Vegard Nerseth, global chef för ABB:s affärsenhet Robotics.

– Expansionen är i linje med vår globala strategi, som är att upprätta en lokal närvaro på tillväxtmarknader för robotar för att erbjuda vår ledande teknik till våra kunder. Tack vare den starka nordamerikanska robotmarknaden, är jag övertygad om att vi kommer att expandera till 1000 kompetenta medarbetare inom en nära framtid.”

Stigande energikostnader och ständigt ökande lagkrav är två av de största utmaningarna för många typer av tillverknings- och processindustrier. Utan möjlighet att låta kunderna betala för ökande driftskostnader, står företagen inför utmaningen att fortsätta vara konkurrenskraftiga och samtidigt uppfylla de senaste miljökraven och utsläppsmålen.

Framsteg inom smörjmedelsteknik, särskilt vad gäller helsyntetiska produkter, har lett till betydande genombrott som kan bidra till förlängda oljebytesintervaller och minskad energiförbrukning. Att välja rätt smörjmedel kan också spela en avgörande roll för att skydda utrustningen, förlänga dess brukbarhetstid och försäkra sig om en problemfri drift.

Balanserade formuleringar behövs för att utveckla smörjmedel som kan erbjuda både produktivitet och energieffektivitet för många typer av industrier. Genom att använda en balanserad formulering kan företag öka produktivitet, minska kostnader och sänka sin energiförbrukning.

Syntetisk smörjmedelsteknologi

GA Lindberg ChemTech har lanserat ExxonMobil som företaget beskriver som en vetenskapligt utformad "balanserad formulering" som har gjort det möjligt för dem att vara pionjärer för syntetisk smörjmedelsteknologi.

– Den här tekniken har hjälpt företaget att skapa smörjmedel som kan erbjuda exceptionella prestanda inom alla kritiska områden för varje applikation. Det gäller oxidationsstabilitet, slitageskydd för komponenter, korrosionskontroll, skjuvstabilitet och extrema temperaturprestanda, säger Mikael Chang marknadschef.

Vissa egenskaper hos avancerade smörjmedel kan ge fördelar som skapar energibesparingar. Till exempel bidrar förlängd livslängd för oljan, energieffektivitet samt utöka livslängden för utrustningen till att ett företag kan uppnå sina miljömål.

Underhåll som utförs under både schemalagda och icke schemalagda driftstopp kan utsätta operatörerna för risker vid direktkontakt med utrustningen. Sammansättningarna som används vid utvecklingen av högkvalitativa och avancerade smörjmedel, speciellt syntetiska smörjmedel, är utformade för att förlänga både oljans och utrustningens livslängd och hjälper därmed till att öka säkerheten för medarbetarna genom att minimera potentiellt farliga underhållsarbeten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093