23948sdkhjf

Axalta ISO-certifierar stort

Samtliga 34 tillverkande anläggningar för våt- och pulverlackproduktion som Axalta majoritetsäger har fått certifikat som visar att de uppfyller ISO-standarden 14001:2004, ackrediterad av Lloyd’s Register LRQA och löper över tre år.
För att bli omcertifierade i enlighet med kraven för ISO 14001 genomgick inom Axalta Coating Systems en krävande utvärderingsprocess under 2014, som bland annat innebar tredjepartsrevisioner av 11 av de 34 anläggningarna. Genomgångarna fokuserade på att kontrollera att driften utförs i enlighet med ISO 14001-standarden och att Axaltas egna globala miljöstyrningssystem efterlevs. Alla anläggningarna klarade den tuffa utvärderingsprocessen som täcker in ett stort antal processer, program och praxis i fem olika kriterier: miljöregler, planering, implementering och drift, kontroll och utförande av korrigeringar samt en genomgång av ledningen. Omcertifieringsprocessen avslutades med att LRQA utförde en omfattande revision vid Axaltas globala huvudkontor under december 2014, i syfte att utvärdera hur effektivt Axaltas globala miljöstyrningssystem fungerar.

ISO-certifikatet 14001 är en försäkring för att anställda, kunder och företagspartners – liksom allmänheten och lokala myndigheter – kan lita på att företag har antagit en systematisk approach till sitt miljöansvar. ISO 14001-programmet är ett verktyg som gör det möjligt för organisationer att mäta vilken miljöpåverkan deras verksamhet medför, att ställa upp miljömålsättningar och att implementera beräkningar och rapporteringsrutiner för att försäkra sig om att miljöinsatserna kontinuerligt förbättras.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062