23948sdkhjf

Nexans kablar till Brasilien

Alstom väljer kabeltillverkaren Nexans lösningar för strömförsörjningen av ny spårvägslinje i Porto Maravilha, det gamla hamnområdet i Rio de Janeiro, Brasilien.
Porto Maravilha Tramwa är en del av ett kommunalt upprustningsprojekt i Rio de Janeiro, som enbart kommer att använda sig av Nexans kablar till Brasiliens första moderna spårvagnslinje. Som en del av kontraktet kommer Nexans att tillverka el-, data- och styrkablar till 32 spårvagnset. Spårvägslinjen ska sammanbinda olika områden i Rio de Janeiro, bland annat Porto Maravilha-området, centralstationen och flygplatsen i Santos Dumont, en sträcka på 28 kilometer. Linjen kommer inte att ha några luftledningar utan får sin ström från en kombination av en tredje rälsskena och återvunnen energi från inbromsningar som lagras i en superkondensator. Det blir den första spårvagnslinjen i världen som använder sig av denna kombination. Kontraktet är en del av ett större utvecklingsprojekt i Rios hamnområde.

Alstom valde Nexans som leverantör eftersom företaget har genomfört flera framgångsrika rälsfordonsprojekt i Sydamerika och runt om i världen. Dessutom har Nexans utvecklat en avancerad leveranskedja som möjliggör leverans av hela kabelsortimentet med korta ledtider.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063