23948sdkhjf

Elmia Subcontractor spår lika lyckat 2015

40-årsjubilerande Elmia underleverantör hade den 27 september 1 128 utställare bokade. Projektledaren Karla Eklund räknar med att de bli fler – Allt talar för att vi återigen hamnar på omkring 1 200 utställare.
Förgående års antal är det troliga för i år men Karla Eklund är dock försiktig med att ge en mer exakt prognos inför 2015.

– Det beror på att vi har ett stort antal samlingsmontrar och uppgifter om deras utställare inkommer ganska sent till mässan. I nuläget vet vi inte exakt hur många utställare det till slut blir. Så snart vi har gjort en sammanställning av samtliga montrar redovisar vi det exakta antalet.

– Intresset är stort och trots en stundtals svajig konjunktur finns ett ”go” i underleverantörerna som jag är övertygad om kommer att visa sig på mässan.

På mässan grundläggs varje år affärer för närmare 18 miljarder kronor uppger ni. Hur får man fram denna siffra?

– Siffran beräknas utifrån företagens egen värdering, i den oberoende utställarundersökningen, av det uppskattade framtida värdet av de affärskontakter som knutits på mässan, säger Karla Eklund.

Elmia Underleverantör fyller 40 år i år. Mässan har gått ifrån att locka 1 000 besökare 1975, till att bli en internationell samlingsplats med 15 000 besökare och runt 1 200 utställare från 30-talet länder.

– Att Elmia Subcontractor har utvecklats som den har gjort är fantastiskt! Det är något vi är mycket stolta över.

Händer det något särskilt i samband med 40-årsfirandet?

– Självklart vill vi fira! Jubileet har fått en egen plats på vår webb – med tillbakablickar, historik och artiklar om utställare genom åren, som vittnar om vilken betydelse mässan har för deras verksamhet. Naturligtvis kommer man också att märka av jubileet på mässan, bland annat på scenen. Och så blir det självklart tårta till alla!

Varför har ni valt att även i år ha stort fokus på 3Dprinting genom en halv dags konferens i ämnet?

– Förutom att vara en bas för affärer och kontakter är Elmia Subcontractor också en plats för innovation och utveckling. För närvarande ser vi en snabb utveckling av nya material som av produktionsmetoder. Därför sätter vi fortsatt fokus på additiv tillverkning. Efter förra årets övergripande grepp om ämnet tar vi diskussionen ett steg vidare och tittar närmare på hur tekniken implementeras i företaget.

Satsar Innodex på något särskilt i år?

Årets Subcontractractor Innodex (Innovation & Design Expo) tänjer gränserna. Här visas helt nya spännande konstruktionsmaterial och tillverkningstekniker, som inte har ställts ut i Sverige tidigare. Till exempel utskrivningsbara batterier eller helt nya typer av lättviktskompositer. Jag hoppas att utställningen ska öppna sinnet och sätta igång fantasin. Det är ju aldrig fel att ligga steget före. Att lyfta in dessa framtidsområden i mässan är ett sätt för oss att utveckla branschen och visa på de möjligheter som kommer att finnas. Nu och i framtiden.

Är det något nytt eller speciellt som du särskilt vill slå ett slag för på årets Elmia Underleverantör?

– Jag vill passa på att välkomna alla utställare och besökare till Elmia Subcontractor. Mässan är industrins viktigaste marknadsplats och vi arbetar på många plan för att skapa de allra bästa förutsättningarna för affärer och utveckling. Mitt råd är att planera mässdeltagandet väl, bjuda in kontakter och boka upp möten. Med god planering och genomtänkt strategi ökar chansen att lyckas.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063