23948sdkhjf

USA-order på Arcam-system

Den svenska tillverkaren har fått en order på två EBM-system från CalRAM i USA. Systemen kommer att användas för tillverkning av flygplanskomponenter.
Arcam tillverkar produkter för industriell 3D-printing i metall. CalRAM, en del av företaget Midstate Berkshire, är kund till Arcam sedan 2005 och för närvarande äger de 5 EBM-system. Midstate Berkshire är en marknadsledare inom precisionsbearbetning, tillverkning och montering för flyg-, försvars- samt olje- och gasindustrin.

– Efterfrågan på additiv tillverkning ökar snabbt och vi fortsätter att investera i EBM-tekniken för att säkra kapaciteten och ge CalRAM ett försprång inom flygindustrin, säger Duane Pekar, VD för Midstate Berkshire. "Arcam är den ledande tillverkaren av EBM-system för titan och vi vände oss till dem med tillförsikt då vi har använt deras maskiner i flera år".

– Arcams strategi är att erbjuda lösningar inom additiv tillverkning speciellt inriktade mot produktionsvolymer för flyg- och ortopedisk industri. Den här affären bekräftar potentialen för vår EBM-teknik inom flygindustrin. Vi ser fram emot att fortsätta ett nära samarbete med CalRAM så att de ytterligare kan utöka sin verksamhet inom denna krävande industri, säger Magnus René, VD på Arcam.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062