23948sdkhjf

Ståldesignpris för kontor

Det europeiska priset avser en byggnad där Ruukki Construction levererade stålstommen.
Kontorshuset DNB A i Oslo har tilldelats priset European Steel Design Award 2015. Priset delades ut den 15 september vid ECCS Steel Design Awards i Istanbul. Ruukki har projekterat, tillverkat och monterat byggnadens stålstomme.

Ruukkis projektchef Minna Kuusela-Opas tog emot priset.

– Det här är ett fint erkännande av Ruukkis projektledningskompetens. Vårt kompetenta och professionella team har verkligen förtjänat priset.

Den prisbelönta byggnaden anses vara den mest mångfasetterade av DNB:s kontorslokaler i världen. Huset har 6 x 6 meter stora kubformade utkragningar långt från byggnadskroppen, vilket var möjligt tack vare en stålkonstruktion. Ruukkis stålleverans till byggnaden uppgick till cirka 1 600 ton.

Rotterdambaserade arkitektbyrån MVRDV tillsammans med norska byrån DARK Arkitekter har stått för den arkitektoniska utformningen av DNB A-byggnaden.

Syftet med tävlingen European Steel Design Awards 2015 är att uppmuntra till användning av stål på ett kreativt sätt i byggandet. Tävlingen belönar byggherrar, arkitekter, stålkonstruktörer och stålbyggnadsentreprenörer. Priskriterierna omfattar estetik, teknik, miljö och ekonomi. DNB A-byggnaden nominerades till tävlingen av Norsk Stålforbund.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063