23948sdkhjf

Save the date!

Regeringen vill införa en lag som primärt berör 2 000 större svenska företag att genomföra en hållbarhetsredovisning. Försäkra dig under en seminariedag om nödvändiga fakta och räta ut frågetecknen.
Skriv upp "Nya Hållbarhetslagen" i almanackan. Kort innebär lagen att företagen ska redogöra för hur de arbetar med en rad hållbarhetsfrågor. Aktuella områden som ska beaktas är miljöfrågor, sociala frågor, frågor kring anställning som arbetsmiljö, respekt för mänskliga rättigheter, antikorruption och mutor. Många menar att nuvarande frivilliga hållbarhetsredovisningar anses utgöras av ytliga rapporter som syftar till att hålla företagets intressenter på gott humör beträffande hållbarhet. Därför välkomnar vissa den nya lagen. Vissa företrädare anser att den nya lagen kommer att bli dyr att tillämpa där andra ser det som effektivt och överkomligt samt att lagen kan fungera som beslutsmodell och därmed ett effektivt styrverktyg. Dagen avslutas med en konstruktiv paneldiskussion kring de förhållanden som den nya hållbarhetslagen aktualiserar. Om hållbarhetslagen går igenom träder den i kraft den 1 juli 2016. Lagen bygger på ett EU-direktiv från september 2014.

Anmäl dig till seminariet om Nya Hållbarhetslagen den 1/12 i Stockholm och den 3/12 i Göteborg på: http://www.hallbarhetslagen.se/

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062