23948sdkhjf

Avisolerar halogen

Med det nya avisoleringsverktyget lägger Weidmüller ytterligare en produkt till företagets sortiment inom detta område.
En uppsättning blad gör det möjligt att avisolera praktiskt taget alla halogenfria isoleringsmaterial samt UL eller UL-typ kablar med hård eller mjuk isolering snabbt, snyggt och med precision i en automatisk, självjusterande process - i areaintervallet 2,5 mm² till 10 mm².

Avisoleringsfunktionen kan justeras för avskalningslängderna 3, 5 och 10 mm. Det innebär att man som användare med lätthet ska kunna förbereda korta avskalningslängder. Och för att den funktionen ska kunna justeras symmetriskt för extremt tjock isolering, som till exempel är fallet med det mycket mjuka materialet för givar- och ställdonskablar, kan den undre avskalningskäken justeras med en fästskruv för att exakt matcha isoleringens tjocklek.

Stripax ULtimate XL har utformats optimalt för typiska tillämpningsområden såsom bearbetning av styrledningar, jordningskablar, motoranslutnings- och strömbusskablar, aluminiumkablar för maskiner eller för avmantling och avisolering av givar-/ ställdonskablar.

Kablar med isoleringsmaterialet PE eller TPE används ofta för att sina särskilt goda dielektriska egenskaper i motoranslutningskablar, verktygsmaskiner, produktions- och monteringslinjer och i robotar. Weidmüller har utvecklat verktyget för just dessa material. Det är också avsett för bearbetning av de nya typerna av aluminiumkablar som används inom fordonsindustrin. Eftersom aluminium är mycket lättare än koppar, men med en lägre ledningsförmåga, är de vanliga areorna hos kopparkablar vanligen ökade med ett steg för aluminiumledare med samma egenskaper.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062