23948sdkhjf

Haas största mässatsning

– EMO 2015 var ett fantastiskt evenemang för Haas och vår hittills största investering i en teknikmässa. Den har givit mycket större resultat än förväntat, säger Jens Thing som är verkställande direktör för Haas Automation Europe.
Haas Automation firar sitt bästa resultat någonsin från en mässa i Europa. Företaget hade satt upp högtflygande mål för EMO 2015 och målen överträffades med över 50 procent och fördubblade antalet leads och maskinförsäljningar jämfört med EMO 2013 i Hannover

De som besökte montern kunde delta i en visning av företagets vertikala CNC-fleroperationsmaskiner, CNC-svarvar och 5-axliga maskiner. Vidare prova på innovationer inom styr- och reglerteknik, automation, detalj- och verktygskylning, probteknik och uppsättning, drivna verktyg (live tooling) och maskinbearbetning med höga varvtal.

Jens Thing underströk att det lyckade resultatet är en tydlig indikation på att företagets samarbete med Milanobaserade maskinkoncernen Celada, Haas officiella Haas Factory Outlet-representant i Italien) också har potential att överträffa förväntningarna.

– Vi gick samman med Celada för strax över två år sedan, säger han.

På kort tid har företag och anställda investerat betydande kapital och enorm energi.

Under mässan hade journalister och Haas-kunder möjlighet att träffa Bob Murray som är verkställande direktör för Haas Automation Inc., ditrest från företagets fabrik i södra Kalifornien för att besöka mässan.

Bob Murray har som vanligt planer på framtida Haas-produkter. Nya versioner av UMC750 är under utveckling just nu.

– Vi planerar att bygga den i olika utföranden. Vi har även CNC-portalfräsar som ska lanseras och vi har förstås även våra CNC-svarvar ST-15 och ST-35 som är robusta Big Bore-modeller med kraftigare spindlar samtidigt som maskinerna tar upp mindre utrymme. Allt fler av våra kunder behöver kraftfulla maskiner med generöst tilltagna arbetsytor men samtidigt får maskinerna inte ta upp alltför stora mått rent fysiskt.

–Vi har en ny CNC-maskin under utveckling – det är nästa generation, med ett mer kraftfullt manöversystem som bygger vidare på det befintliga systemet så att befintliga Haas-kunder världen över känner igen sig, säger Bob Murray.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062