23948sdkhjf

Med realtids Ethernet-gränssnitt

De nya transducer-enheterna i stav- och profilhus med ett Ethernet-gränssnitt från Balluff ska ge flera fördelar för maskintillverkare och operatörer när det gäller start- och maskinoutput.
De standardiserade kommunikationsprotokollen och automatisk adresstilldelning förenklar integration av transducern i styrenheten och anläggningsnätverket. På grund av detta är en komplex programmeringsprocess inte längre nödvändig. Detta leder till en förkortad maskinstarttid, låga implementeringskostnader och minskar samtidigt felkällorna. De 4 diagnostiska lysdioderna på sensorhuvudet kan kontrollera både sensorstatus och status för Ethernet-anslutningen. Detta stödjer enkelt underhåll och snabb service.

Transducern är idealiskt lämpad för användning i avancerade tillämpningar (sådana som omfattar styrda axlar, till exempel) på grund av synkron, extremt snabb och säker realtidsöverföring av data och den exakta, mycket dynamiska positionsmätningen med 1 µm upplösning. Detta utlovas ge en högre maskinproduktion och förbättrad produktionskvalitet. Transducer-enheterna i BTL7-serien kan upptäcka och behandla upp till 16 positionsgivare. Två värden kan matas ut för varje positionskodare: position och hastighet. På grund av detta kan en enda mätning ge upp till 32 uppmätta värden.

Valbara realtidsbaserade Ethernet-gränssnitt omfattar Profinet IRT, EtherCAT och Varan. Produktportföljen omfattar totalt fyra utföranden: det klassiska stavhuset för montering i cylindern och tre profilversioner för flexibel montering på en maskin. Profilerna är uppdelade i en kvadrat med 36x36 mm utformning, en extremt platt profil med en total höjd av 21 mm och en rund profil på 30 mm i diameter.

Transducer med realtids Ethernet-gränssnitt kan användas i alla miljöer där hög kontrolldynamik och noggrannhet krävs. Detta inkluderar områden av materialbearbetning, plastindustri, omformningsteknik och livsmedelsindustri.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063