23948sdkhjf

Lyckat Ungdoms-SM i CNC-svarvning

Linda Fransson, VD för Gnosjö Automatsvarvning, underströk samarbete mellan företag och skola och Ingegerd Green, VD för Skärteknikcentrum Sverige poängterade värdet av att inspirera unga.
De båda framförde sina budskap på Elmia Subcontractors stora scen under prisutdelningen för Ungdoms-SM i CNC-svarvning.

– Vi måste hjälpas åt, industrin och skolorna, manade Linda Fransson och tycker att Ungdoms-SM i CNC-svarvning är ett bra exempel på hur det ska se ut.

Ingegerd Green, VD för arrangören Skärteknikcentrum Sverige gratulerade vinnande laget från Vilhelm Mobergsgymnasiet: Felix Persson och Nam Pham.

– Oavsett om eleverna kommer på 1:a, 2:a eller 3:e plats, vilket inte är att förglömma sker med hjälp av lärarna, så är vår roll att säkerställa att skolorna får de rätta möjligheterna att utbilda eleverna för morgondagens krav på industrin.

Hon påminde samtidigt skämtsamt om hur oönskade mjuka paket är vid utdelning och hur välkomna hårda är. Varpå Jerker Åkesson från Digital Factory, Siemens, bar fram tomtesäcken.

– Jag kommer bara med hårda paket och med både hårdvara och simuleringsmjukvara.

Båda finallagen fick således lön för mödan. Till silverplats tog sig vassa Nemanja Stefanov och Marcus Borojevic från fjolårets segrande gymnasium; SKF Tekniska Gymnasium i Göteborg.

– Det är alltför få ungdomar som har gjort samma goda yrkesval som årets tävlande. Vi hoppas med denna spännande tävling inspirera andra unga och sprida intresset, avslutar Ingegerd Green.

På bilden Nam Pham och Felix Persson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065