23948sdkhjf

Stans & Press växer med Bystronic

Olofströmsföretaget går upp rejält i storlek. Förra årets 40-tonnare från samma leverantör gav mersmak och nu är det 150-tonnaren BySoft 7 Bending man fått levererad och installerad.
Stans & Press har även en fabrik i Kallinge som jobbar med vattenskärning och en i Blomstermåla som jobbar med laserskärning & bockning.

Företaget laserskär, gradar, bockar, slipar, trumlar, borrar, gängar, monterar och förädlar ett par tusen ton plåt årligen. Här finns 6 laserskärmaskiner och 8 kantpressar.

– Härom året då vi köpte den lilla kompakta kantpressen Xpert40. Nu har vi investerat i ytterligare en kantpress, en större, säger Per-Olof Clarin.

Med nya BySoft 7 Bending ser man 150 tons hopkopplad smidighet.

Programmet visar vilka bockverktyg som ska användas, och var de ska sitta och i vilken ordning de olika vinklarna ska bockas, berättar operatör Lars Rydberg. Det har förenklat processen väldigt mycket.Den nya kantpressen på 150 ton är lika enkel och smidig som den lilla, men kan ta mycket större detaljer förstås.

Taktkörning

– Maskinen är utrustad med en ljusridå för taktkörning vilket innebär att så fort ämnet lämnar verktyget är den redo för att ta emot nästa bit som ska bockas. Detta utan att man behöver trycka på pedalen med foten, berättar Lars Rydberg.

– Vi valde en Bystronic, också för att vi har lärt känna Bystronic ordentligt under 25 år, säger Per-Olof Clarin.

– BySoft 7 Bending är en 8-axlig maskin med touchkontroll utrustad med ett komplett produktivitetspaket som gör den här kantpressen till en mycket effektiv och snabbarbetad maskin, säger Thomas Eklund från Bystronic.

På bilden: Per-Olof Clarin, Lars Rydberg och Sasa Radojicic med det välutrustade nytillskottet Xpert 150.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079