23948sdkhjf

Dassault Systèmes nav för rymdfärja

Fler än 700 ingenjörer runtom i Europa arbetar med att utveckla rymdraketen Ariane 6 och använder Dassault Systèmes lösningar.
Airbus Safran Launchers och Dassault Systèmes samarbetar kring designen av rymdraketen Ariane 6, navet i utvecklingen av Europas nästa rymdsatsning. Dassault Systèmes lösningar används för systemarkitekturen, den detaljerade designen och valideringen av farkostens drift.

Dassault Systèmes bekräftar sitt långvariga samarbete med Airbus Safran Launchers, utvecklare och leverantör av lösningar för civila och militära rymdraketer, och huvudentreprenör för Ariane 6, European Space Agencys nästa generations rymdraket.

3DExperience-företaget är verksamt inom 3D-mjukvarudesign, digitala 3D-modeller och produktlivscykelhantering (PLM).

Dassault Systèmes branschanpassade lösning “Winning Program” har varit en faktor för att kunna utföra ett antal olika avvägningsstudier, utforska ett större antal alternativa möjligheter i utvecklingsprocessen, samt för att påskynda beslutsprocessen för att välja de mest konkurrenskraftiga konfigurationerna för Ariane 6. Den valda arkitekturen, en av Airbus Safran Launchers digitala resurser, kommer att optimeras och kontinuerligt valideras under alla övergripande utvecklingsfaser.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.488