23948sdkhjf

Historiskt stor order till Damaskus

Damaskus Maskinskydd har levererat åtta kundunika motordrivna lamellmattor som täcker en grop i golv, så kallat pit-cover. Det är en av de historiskt största enskilda order som företaget har erhållit.
Den aktuella produktionscellen kräver en rektangulär grop i golvet, samtidigt som kunden önskar täcka över gropen vid behov och nyttja den uppkomna golvytan. Lamellmattan är konstruerad med aluminium-profiler och klarar av flera personers belastning över gropen som den täcker.

Konstruktionen är CE-märkt.

- Det känns otroligt roligt och hedrande att få leverera åtta stycken så kallade ”pit covers” till vår kunds helt nya produktionscell, säger VD Peter Almqvist. Att det dessutom resulterade i ett historiskt högt ordervärde för oss var ju extra glädjande.

Lamellmattan körs fram och tillbaka med hjälp av en elektrisk motor och den styrs manuellt av operatör. I andra fall kan lamellmattans ena ände vara fäst i en rörlig maskindel. Lamellmattan drivs med en kedja och löper i en guide som är monterad i golvet, vilket ger en mycket stabil och driftsäker användning.

- Den här kundunika lösningen är ganska så ovanlig, men principen är densamma som för våra Industrigardiner (rullgardiner för industriell miljö). Skillnaden är att istället för att drivas av en fjäder så är den här lösningen motordriven samt att lamellmattan består av kraftigare aluminiumprofiler än våra brukliga lamellmattor, avslutar VD Peter Almqvist.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094