23948sdkhjf

Sandvik och Tekniska museet höjer teknikintresset

Tekniska museet och Sandvik gör gemensam insats för teknikintresset i framtiden.
Idag skriver Tekniska museet avtal med industrikoncernen Sandvik om ett treårigt samarbete som museets Innovationspartner. Målet är att arbeta tillsammans för att inspirera barn och unga och öka deras intresse för teknik.

Både Tekniska museet och Sandvik arbetar för att öka teknikintresset bland barn och unga och för att visa hur de kan vara med och påverka utvecklingen. Det är viktigt för att säkra framtida kompetens, men också för att inspirera till idéer och innovationer som möter framtidens utmaningar.

- Om vi ska kunna möta samhällets behov av kompetens i framtiden behöver vi satsa på att inspirera de unga här och nu. Därför är vi mycket glada för samarbetet med Sandvik, som arbetat i 150 år med högteknologisk forskning och idéer som resulterat i flera revolutionerande och världsledande innovationer, säger Peter Skogh, museidirektör.

En del av samarbetet gäller Tekniska museets Maker Tour-buss, ett slags mobilt science center, som nu får möjlighet att nå fler unga i landet. Genom att erbjuda aktiviteter som kopplar till ellära, kreativt skapande, enkel programmering och problemlösning skapas kreativa och inspirerande möten även utanför museets väggar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.297