23948sdkhjf

Ny terminal klarar vägningskrav

I samband med industrimässorna i Malmö 29-30 mars presenterar test- och mätteknikföretaget HBM WTX120, en ny vägningsterminal som motsvarar lagkraven för kommersiell vägning (legal-for-trade).
Den nya vägningsterminalen är enkel att koppla upp mot industriella styr- och kontrollsystem genom moderna kommunikationsstandarder som Profinet, EtherNet/IP och Profibus. Den är designad med ett användarvänligt gränssnitt så som stora knappar och en upplyst skärm. Därmed uppfyller nya WTX120 kraven från tillverkare av maskiner för processvägning, fyllning och sortering inom exempelvis livsmedels-, förpacknings- och läkemedelsindustrin.

HBM ställer ut i monter C3 på Process Syd under Industrimässorna i Malmö. I montern visas, förutom nya WTX120, även demomodeller i form av en checkweigher för kontrollvägning med lastcell och programvara från HBM och en fyllningsmaskin, som inkluderar den analoga lastcellen PW4M.

- Vi ser fram emot att för första gången i Norden få visa upp den nya vägningsterminalen på Industrimässorna, säger Joachim Lehnert på HBM. Nya WTX120 uppfyller inte bara höga tekniska krav från t ex livsmedelsindustrin, så som funktioner för dynamisk fyllning och dosering och de högsta upplösningarna. Den är också väldigt enkel att använda tack vare anslutning till standarder för styr- och kontrollsystem och användarvänlig skärm och knappar.

WTX120 kan kalibreras på plats, utan att ytterligare verktyg behövs. Den är lätt att montera på standardskenor och kan enkelt startas upp på plats eller hanteras på distans med hjälp av vägningsprogramvaran PanelX.

Alla analoga lastceller baserade på trådtöjningsgivare kan anslutas till WTX120. Med sin maximala upplösning på 30,000d (legal-for-trade: 10,000e) uppfyller WTX120 både tekniska och juridiska behov.

Integrerad speedad laserscanner

Den senaste modellen av Romer Absolute Arm från Hexagon Manufacturing Intelligence kommer med en ny teknologi för laserscanning för portabla mätarmar.

Romer Absolute Arm med integrerad scanner (SI) är sedan länge etablerad som den världsledande portabla mätarmen som kombinerar integrerade probe- och scanningfunktioner. Nu har den utrustats med den helt nya RS4-scannern.

Med helt ny optik och elektronik scannar RS4 över 60 procent snabbare än sin föregångare. Prestandan är i synnerhet förbättrad vid mätning av svåra objektytor som kolfiber eller maskinbearbetat stål. RS4 har en ultrabred laserlinje, som nästan är dubbelt så bred som i den föregående modellen, samt högre punktupplösning, vilket ger användaren fler punktmolnsdetaljer betydligt snabbare än tidigare.

– Den nya RS4-laserscannern har utformats för att ligga steget före i den snabba utvecklingen av laserscanning som vi sett under de senaste åren”, säger Anthony Vianna, produktansvarig för serien Romer Absolute Arm.

– Vi vill göra det möjligt för våra kunder att scanna mer och snabbare. Vi har därför velat förbättra vår prestanda på alla punkter samtidigt som vi behåller de egenskaper som gjorde att den föregående modellen stod ut bland konkurrenterna.

Som med alla Romer modellerna så krävs ingen uppvärmning av scannern och inte heller någon tidskrävande kalibrering. Det längre arbetsavståndet för RS4 gör även att användarna kan scanna djupare in i svårtillgängliga håligheter än tidigare, med bibehållen precision.

Höghastighetsscannern kommer nu att monteras på alla Romer Absolute Arm av modellen ”SI”, och kommer även att finnas tillgänglig som kompletteringsprodukt för befintliga ägare av en SI-modell som vill uppgradera scanningsprestandan.

Romer Absolute Arm av SI-modell med den nya RS4-scannern kan beställas i hela världen från och med idag via lokala försäljningskontor och återförsäljare för Hexagon Manufacturing Intelligence. Leverans kommer att påbörjas omedelbart.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093