23948sdkhjf

Prisas för hållbarhetsforskning

Umeå kommuns vetenskapliga pris 2017 tilldelas Herman Stål, universitetslektor vid Handelshög­skolan vid Umeå universitet.

Han får priset för sina forskningsinsatser kring hållbarhet i företagsvärlden.

– Jag känner mig stärkt och peppad att fortsätta medverka i den gemensamma forskningsmiljön på Handelshögskolan kring miljö och hållbarhet. Priset känns som ett erkännande och är även viktigt finansiellt för min fortsatta datainsamling och spridning av resultat, säger Herman Stål.

Herman Stål ansvarar sedan augusti 2016 Handelshögskolans forskningsinstitut för hållbarhet och företagsetik som samlar ett tjugotal hållbarhetsinriktade forskare inom företagsekonomi.

I sin motiverings skriver priskommittén bland annat:

– Stål har i sin forskning studerat företags miljöarbete för att förstå de möjligheter, begränsningar och konflikter som finns i företags miljöarbete i förhållande till andra uppsatta mål inom företagen.

Herman Stål disputerade 2014 vid Handelshögskolan vid Umeå universitet. Han har tidigare studerat vid Handelshögskolan i Stockholm samt psykologi i Uppsala.

– Jag tycker det är intressant att lära mig mer om miljö- och hållbarhetsfrågor i olika branscher. Hitintills har jag hållit på med livsmedel och kläder, nu kommer jag att arbeta vidare med energi- och byggsektorn. En sak som intresserar mig är att förstå hur, och om, förändring av affärsmodeller kan vara ett sätt att göra företagandet mer hållbart, säger Herman Stål.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.189