23948sdkhjf

Oenighet i styrelsen - vd:n lämnar industritillverkaren

Skälet är olika syn vad gäller deras framtida vägval och prioriteringar.
Stefan Hedelius kommer på egen begäran att lämna sin tjänst som vd och koncernchef för kontraktstillverkaren Note. Det framgår av ett pressmeddelande.

Skälet uppges vara olika syn på bolagets framtida strategiska vägval och prioriteringar. Hedelius kommer att ersättas av Per Ovrén, som idag är medlem av Notes styrelse. Bolagets finanschef Henrik Nygren går in som tillförordnad vd till dess att Ovrén startar.

– Vi är mycket nöjda med vad Stefan åstadkommit i Note under sin tid som vd och beklagar att Stefan valt att lämna bolaget. På samma gång är vi glada över att övergången kan ske under ordnade former, dels genom att Stefan kommer bidra i pågående processer och ta detta i mål under våren och sommaren, dels genom att Per, tack vare sin tidigare plats i styrelsen, på kort tid tillgodogjort sig en god kunskap om bolaget och är väl insatt i pågående aktiviteter, säger Notes styrelseordförande John Hedberg.

Note är en stor europeisk tillverknings- och logistikpartner för produktion av elektronikbaserade produkter. De tillverkar kretskort, delmontage och kompletta produkter (box build). Kunderbjudandet täcker hela produktlivscykeln, från design till eftermarknad. Note finns etablerat i Sverige, Finland, England, Estland och Kina. Antalet medarbetare är 900 personer och aktien är noterad på Stockholmsbörsen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.757