23948sdkhjf

Rototilt köper tre maskiner för att ro i land ruschen

Snabbt expanderande Rototilt har nyligen investerat mer än 20 miljoner kronor i maskiner.
- Förra veckan driftsatte vi den senaste CNC-maskinen och personal har utbildats. Vi har även investerat i en ny tillverkningsteknik som gör att vi har en än högre förädlingsgrad än tidigare, på plats i fabriken i Vindeln. Vi behärskar våra produkter i dess finaste nyanser tack vare en högklassig slipmaskin samt avancerad kontroll- och mätteknik, säger Anders Jonsson.
Huvudkontoret och all tillverkning finns i Vindeln. Företaget har dotterbolag i Kanada, Tyskland, Norge, Finland och England samt säljbolag och importörer i bland annat Danmark, Frankrike, BeNeLux. Under 2016 tecknade man ett OEM-avtal med Caterpillar, världens största entreprenadmaskintillverkare.
Rototilt befinner sig i en expansiv fas. Företaget har under de senaste åren startat upp nya dotterbolag samt gått in på nya marknader. Målet är dock att fortsätta med Vindeln som nav för verksamheten där man samlat produktion och nyckelkompetenser.
Att vi ska fortsätta finnas i Vindeln är min framtidsbild men det ställer stora krav på både oss själva och på samhället. Vi behöver bland annat kompetent personal och det kräver bostäder och infrastruktur, säger Anders Jonsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125