23948sdkhjf

Ny metod snabbar på vägen för keramer till serietillverkning

Keramproducenten Aliaxis pressar ledtiden för tillverkning av prototyper till endast två veckor för unika keramiska material.
Aliaxis är tillsammans med med Friatec specialiserade på keramiska högpresterande material. För Aliaxis / Friatec tar det nu maximalt två veckor från sammanställningen av CAD-data till färdiga prototyper.

Från årsskiftet har det blivit möjligt med hjälp av en enstegs produktionsmetod. Enstegsprocessen med CAD / CAM-programmering ska säkerställa högsta processäkerhet för högpresterande keramer eftersom det är den sintrade komponenten som används vid fräsning och bearbetning till den önskade geometrin enligt ritning. Således motsvarar prototypernas materialegenskaper till 100 procent seriekvalitet.

Enligt Aliaxis kan imponerande tolerans-områden och ytfinheter också uppnås. Absoluta toleranser samt form- och positionstoleranser är under 20 μm. Låga Ra-värden ​​<0,4 μm, gör metoden lämplig för till exempel lagerapplikationer, ventil- och pumpdelar. Med avseende på serieproduktion ”near-net-shape”, ses en förbättring av produktutvecklingen med 100 procent vid användning av enstegsprocessen, eftersom prototyperna och serieprodukterna är tillverkade av samma material och har därmed samma materialegenskaper.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079