23948sdkhjf

Robot skapar jobb i Västervik

Projektengagemang ska utveckla en ny svetsrobotcell på uppdrag av det Västerviksbaserade företaget CNC Plåt, som därför vunnit en ny storaffär.
Ordern är i miljonklassen och den nya stora affär robotlösningen har bidragit till kommer på sikt skapa flera nya jobbtillfällen.

Detta med hjälp av en förbättrad produktionsteknik genom en skräddarsydd svetsrobot. Lösningen förkortar ledtider och optimerar produktionsprocessen och ordern innebär att företaget fortsätter sin resa mot att hela tiden bli effektivare för att vara en trygg leverantör.

– Projektengagemang har med sin breda kompetens bidragit till att vi har blivit effektivare i denna process. Vårt mångåriga samarbete och deras snabba leverans samt stora lokala engagemang har varit nyckeln. Om vi skall kunna matcha utländsk arbetskraft krävs robotteknik och hög kompetens i området. Detta ger oss nu möjlighet att fortsätta vår tillväxtresa och ta nya affärer, säger Johan Sjöblom, VD på CNC Plåt.


Teknik- och arkitektkoncernen Projektengagemang har sedan starten 2006 fokuserat på att erbjuda sammansatta konsulttjänster inom arkitektur, industri och energi, installation samt bygg och anläggning. Utöver kontoren i Västervik och Kalmar finns bolaget på ett drygt 30-tal orter i Sverige och företaget har i dag över tusen anställda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141