23948sdkhjf

Studer slipar tre gånger snabbare - tack vare programvaran

Cylindriska slipmaskinen S11 ökar därmed takten rejält och blir dessutom smidigare att köra med standard slipcyklar - möjligt genom ny programvara.
Slipmaskinstillverkaren Fritz Studer överraskade marknaden vid EMO 2013 med den cylindriska slipmaskinen Studer S11. Företagets senaste modell är den minsta maskinen i Thuns företagsportfölj och är skräddarsydd för arbetsstycken på upp till 200 mm i längd.

Nu går det även för S11 att dra nytta av de olika fördelarna med Studer standard slipcykler och slipprogrammet StuderGrind för offline programmeringen. Det sker tack vare mjukvaran StuderWin fokus tillsammans med helt kompatibla Fanuc kontroll.

- Kunden har naturligtvis fortfarande möjlighet att utforma sitt program så flexibelt som möjligt med hjälp av mikrofunktioner. Med Studer standard slipcykler har han dock ännu mer bekvämlighet och stöd med S11, förklarar Christian Josi, projektledare på Studer vid ett pressmöte.

Slipar upp till 140 m / s

Den enhetliga kontrollplattformen garanterar programkonsistens på alla maskiner som kör Windows-operativsystem. Detta är oavsett om programmet programmeras direkt på kontrollen eller genereras externt med StuderGrind utökat tillämpningsområde,
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078