23948sdkhjf

Smålandsbolaget drar upp produktionen

Orderingången ökar och 50 miljoner plöjs ned i en ny fabrik.
Kabe, med bas i småländska Tenhult i Jönköpings kommun, ser positivt på verksamhetsåret 2017. De kommer att fortsätta att öka produktionen av både husvagnar och husbilar. Det skriver bolaget i delårsrapporten.

– Orderingången för både Adria och Sun Living har fortsatt att öka och även Kama Fritids orderingång är högre jämfört med tidigare år, säger vd Alf Ekström.

För att möta den ökade efterfrågan på sina produkter investeras 50 miljoner kronor i en ny fabrik för produktion av så kallade sandwichpaneler (väggar, golv, tak med mera). Det ska möjliggöra en ökad produktion av både husbilar och husvagnar.

På den yta som frigörs i den nuvarande fabriken för husbilar ska också en helt ny produktionslina för helintegrerade husbilar installeras. Flytten har redan påbörjats och den första delen beräknas vara klar nu i augusti.

Kabe nöjer sig inte med det här utan har även fler saker på gång. De har köpt en fastighet på 20 000 kvadratmeter på Torsviks industriområde som ligger utanför Jönköping. Det är verksamhet i Kama Fritid som kommer att flytta hela sin verksamhet från Tenhult till denna fastighet.

Lokalerna i Tenhult ska användas av Kabe Husvagnar för den utökade produktionen av husvagnar och husbilar som bolaget just nu investerar i. Den här flytten kommer att ske nu i det fjärde kvartalet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078