23948sdkhjf

Den omskrivna ytbeläggaren tecknar avtal med japansk jätte

Nu inleds samarbete med en av världens främsta leverantörer inom vakuumytbeläggning på största fordonsmarknaden.
Det japanska företaget ska marknadsföra och sälja Impact Coatings beläggningssystem på den asiatiska marknaden, med huvudfokus på reflektorer och dekorativa komponenter till fordonsindustrin och på medicinska applikationer.

Optorun är en av de ledande leverantörna i världen av beläggningsmaskiner för optiska antireflex- och antifingeravtryckbeläggningar till mobiltelefonskärmar.
Företaget säljer och tillverkar cirka 750 beläggningssystem årligen, vilket även ger Impact Coatings en möjlighet att tillverka system i Optoruns fabriker.

Den asiatiska fordonsindustrin är världens största och växer snabbt med uppbyggnad av tillverkning i Kina. Även i Kina, där lönenivåerna ökar snabbt, finns krav på automatisering och hög kvalitet, och därmed ett behov för Impact Coatings integrerade produktionslösningar för vakuumytbeläggning.
Det var i början av året som tilltänkte VD:n Henrik Ljungcrantz delgavs misstanke om olovligt röjande av insiderinformation, men frikändes sedan och har nu tillträtt som VD.

– Optorun och Impact Coatings matchar varandra väldigt väl. De har uppbyggda säljkanaler på den asiatiska marknaden och vi tillhandahåller innovativa, små och kostnadseffektiva beläggningssystem som passar för produktionsintegration i fordonsindustrin, säger Henrik Ljungcrantz, grundare och VD för Impact Coatings.
– Vi ser med tillförsikt fram emot det här samarbetet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094