23948sdkhjf

Tillverkaren i Torsås investerar för att öka kapaciteten

"Det går att tillverka i Sverige men då krävs den senaste teknologin och duktig och engagerad personal".
Spinova investerar i en ny spinningmaskin med den senaste teknologin. Det sker för att öka kapaciteten. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Hela Sverige går för högtryck sedan tre-fyra kvartal. Vi jobbar med femårsplaner och investeringen är ett led i detta tillsammans med många andra aktiviteter vi gör för att nå vårt tänkta läge. Vi har rekryterat en hel del personal och förstärker både dag- och kvällsskift. Under tredje kvartalet kommer vi att drifta en presslinje till, vår senaste pressinvestering är två år gammal och den är helt fylld. Vi har även andra investeringar på väg in under det tredje kvartalet för att öka kapaciteten för fjädrar och tråddetaljer, uppger Spinovas vd Anders Knutsson för Metal Supply.

Maskinen finns på plats sedan slutet av maj.

Bolaget är beläget i Torsås som är en tätort i Kalmar län. Torsås ligger mellan Kalmar och Karlskrona.

Spinova är en av Sveriges större tillverkare av fjädrar, tråd och pressdetaljer. Företaget grundades 1975 och omsätter cirka 85 miljoner kronor. Bolaget ägs av det börsnoterade industrikonglomeratet Indutrade.

– Det går att tillverka i Sverige men då måste man ha den senaste teknologin och framförallt duktig och engagerad personal. Vårt moderbolag Indutrade är mycket intresserade i sina dotterbolag och följer engagerat Spinovas utveckling. Med svenska ägare i ryggen och som föredömligt investerar i verksamheten känner vi att vi går en spännande framtid till mötes, uppger Anders Knutsson vidare för Metal Supply.

Bland Spinovas kunder finns såväl stora som små industriföretag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109