23948sdkhjf

Svenska tillverkaren av system kan få 30 miljoner i EU-stöd

Nu är EU-ansökan godkänd och innebär ett finansiellt stöd på nästan en halv miljon svenska kronor för att gå vidare i ansökningsprocessen.
Vid ett godkännande av nästa fas kan bolaget få upp till nära 30 miljoner svenska kronor 2,5 miljoner i stöd för att utveckla sitt erbjudande och snabba på marknadsbearbetningen.

Raybased lämnade i februari 2017 in en ansökan till EU:s ramprogram Horizon 2020. SME-Instrumentet, som har som mål att stödja små och medelstora företag i syfte att överbrygga klyftan mellan forsknings- och utvecklingsinsatser och marknaden.

Beskedet, som Raybased nu har fått, innebär att bolaget får nästa en halv miljon svenska kronor i stöd av EU-programmet. Dessa pengar ska gå till att i nästa fas göra en djupare analys och beskrivning av vad och hur Raybased ska genomföra de utvecklingsprojekt som bolaget kan få upp till nära 30 miljoner kronor i stöd för.
- Det här beskedet innebär att tjänstemännen på EU anser att vårt system är en unik innovation som har stor potential vad gäller tillväxt och som kan ligga till grund för att skapa ett snabbt växande och lönsamt företag. Att vårt system även är en energibesparare för fastigheter har spelat stor roll för godkännandet av vår ansökan, säger Lennart Olving, VD på Raybased.

Raybased mål med ansökan är att i nästa fas med hjälp av EU:s resurser utveckla sitt erbjudande och att öppna en väg in på och snabba på bearbetningen av den europeiska marknaden. Det handlar bland annat om att utveckla såväl själva hårdvaran som mjukvaran och att på ett fokuserat och kraftfullt sätt etablera sig på den europeiska marknaden.

Dessa processer ska nu analyseras, fördjupas och konkretiseras i en genomförandestudie under fyra månader. Denna studie ligger sedan till grund för EU-tjänstemännens bedömning om Raybased ska få stöd till nästa fas.

- Nu fokuserar vi på att genomföra nästa fas på ett bra sätt. Beskedet om denna fas kan vi tidigast få vid årsskiftet, säger Lennart Olving.

Raybased utvecklar och säljer ett trådlöst system för styrning och optimering av alla elektriska funktioner I fastigheter, såsom till exempel värme, ventilation, belysning och säkerhet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079