23948sdkhjf

Här är en av vinnarna på Volvos stora planer för Lundbyområdet

Fordonskoncernen utökar och centraliserar flera av sina verksamheter i Göteborg till Lundby.
Den börsnoterade fordonskoncernen AB Volvo (inte att förväxla med Volvo Cars som ägs av kinesiska Geely) ska utöka och centralisera flera av sina verksamheter i Göteborg till Lundby. Huvudkontoret som tidigare låg i Torslanda har redan flyttat.

Jätteprojektet Campus Lundby innebär att det framöver kommer att arbeta 10 000 personer i området jämfört med nuvarande 5 000.

Planerna stannar dock inte vid det utan tanken är att öppna upp och skapa ett attraktivt område med restauranger, caféer och möjligheter även för andra företag att bedriva verksamhet i området.

En vinnare på AB Volvos storstilade planer är företaget Safe Control som för sina uppdragsgivares räkning genomfört flera miljöanalyser av bygg- och markprover som en del i den förberedande miljöinventering och ombyggnation som sker i området.

Företaget konstaterar även att jobbet är extra spännande för dem då de själva framöver kommer att bli grannar med det nya Campus Lundby.

Safe Control Materialteknik är ett fristående och av Swedac ackrediterat laboratorium, beläget i Göteborg.

Verksamheten är uppbyggd kring de fem produktionsenheterna kemi, mekanisk provning, mekanisk verkstad, metallografi och miljö.

Bland deras kunder finns materialleverantörer, tillverkande och svetsande företag, byggindustrin och kontroll- och besiktningsföretag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14