23948sdkhjf

Superspararen avvecklar affärsomåde

Tog fram patent som stryper energiförbrukningen. Inför noteringen på Aktietorget går sopkvasten.
Styrelsen i Enrad har beslutat att koncentrera och fokusera verksamheten på de kylaggregat och värmepumpar bolaget utvecklar och tillverkar och med vilka bolaget har ett tekniskt försprång med sin varvtalsstyrning av systemen och användandet av naturligt köldmedium. Produkterna har en intelligent styrteknik och sänker upp till 40 procent av driftskostnaden.

Den VVS-verksamhet som bolaget bedrivit sedan några år tillbaka kommer att avvecklas under året varpå tre anställda kommer att sägas upp. En av dessa är Mikael Larsson, en av grundarna till Enrad som haft VVS-verksamheten som sin huvudsakliga arbetsuppgift.

Vid sidan om denna verksamhet har bolaget, med anledning av en av grundarnas bakgrund, bedrivit traditionell VVS-verksamhet. Styrelsen har idag fattat beslut om att helt fokusera verksamheten mot kylaggregat och värmepumpar då denna verksamhet i bolaget utvecklas starkt och allt fokus måste läggas inom dessa segment.

Bakgrunden till förändringen är att Mikael Larsson och bolaget inte kommit överens om det ekonomiska upplägget för en fortsatt gemensam affär.

- Att vi släpper VVS-delen i bolaget innebär att vi på kort sikt kommer tappa en del i omsättning, men resultatmässigt kommer det snarare att vara positivt. Vi har inte haft någon direkt lönsamhet i den verksamheten, förklarar Andreas Bäckäng, VD i Enrad.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063