23948sdkhjf

Familjeföretaget i Tyresö investerar i panelbock från Salvagnini

Valet att köpa in Salvagninis P4Lean 2516 uppges vara ett stort steg i utvecklingen av det lilla bolaget.
Företaget Flexplåt med 16 anställda kan nu utnyttja alla fördelarna med Salvagninis MAC 2.0, en ny mjukvara som automatiskt beräknar och korrigerar bockvinkeln i realtid. Oavsett om man kör större serie eller enstycksproduktion så är resultatet flexibilitet, hastighet, precision och automatisk omställning, som sker i ”Masked time” det vill säga ingen väntetid alls för nästa detalj oavsett om det är samma detalj eller en helt annan produkt.

Panelbockmaskinen P4Lean 2516 är även utrustad med ”option cut”, en integrerad sax som möjliggör bockning och klippning av mycket smala och komplicerade profiler. Maskinen är även förberedd att kunna jobba i en produktionslinje, med en stans- alternativt lasermaskin uppströms och staplingsrobot nedströms i flödet.

Även miljömässigt är den nya generationen av P4Lean en stor framgång då ingen hydrauloljetank behövs utan endast ett fåtal liter olja behövs i slutna system, samt att energiåtgången inte mer än motsvarade elförbrukningen av ett par hårfönar. Detta följer väl i linje med både Salvagnini och Flexplåts miljötänk.

I Salvagninis breda program förutom Panelbockning, ingår Stans- & klippcenter, Fiberlaser, Stans-& Fiberlaserkombi, samt manuella och robotiserade Kantpressar med olika automatiseringsalternativ, som anpassas till varje kunds önskemål och behov.
Flexplåt kommer att ta maskinen i bruk under hösten 2017.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094