23948sdkhjf

Investerar 12 miljoner då efterfrågan ökar

Köper in ett stort maskincenter.
Rototilt ökar produktionen för att kunna infria sina prognoser för 2018. Flera maskiner har installerats tidigare under året och nu köper de in en fleroperationsmaskin som levereras i början av nästa år. Maskinen behövs för att klara den ökade produktionen.

– Vi har investerat 20 miljoner i fabriken bara i år. Den nya CNC-maskinen är ytterligare en investering på 12 miljoner, säger fabrikschefen Tord Johansson enligt ett pressmeddelande.

– Det är ett stort maskincenter vi köper in nu. Det handlar om en flerop från DMG MORI, säger företagets vd Anders Jonsson till Metal Supply.

Företaget är baserat i Vindeln som ligger fem mil väster om Umeå. De tillverkar tiltrotatorer, styrsystem och redskap till entreprenadbranschen. En tiltrotator är grävmaskinens handled.

– Det här året har varit fantastiskt bra för oss och vi ser mycket positivt på 2018. Exporten med Frankrike och Tyskland i spetsen har tagit ett stort kliv framåt och vi är fortfarande starka på den nordiska marknaden, säger Per Väppling som är marknads- och försäljningschef.

Exportandelen som för närvarande ligger på 30 procent uppges öka hela tiden och ambitionen är att andelen ska fortsätta växa framöver. Bolagets ambition är en "kraftfull" etablering utanför Norden.

Var vill ni bli större framöver?

– Vi siktar på att växa vidare i centraleuropa i första hand. Men det får ta den tid som behövs för det kostar en del att sätta upp en organisation i ett nytt land, säger Anders Jonsson.

Under året har de ökat med 28 medarbetare. De har också 13 visstidsanställda inne för närvarande i produktionen.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078