23948sdkhjf

Jutex investerar i ytterligare en panelbock

Skyltställtillverkaren i Hillerstorp vill ha kort startsträcka.
Företaget Jutex med i dag tio medarbetare gjorde för tre år sedan en investering i sin första panelbock, en P1 från Salvagnini, något som har fallit väl ut.

Därför väljer Jutex vd Pelle Karlsson ånyo Salvagnini när det är dags att ta nästa steg. Denna gång blir det Salvagninis storsäljare P2Lean.

– Med både P1 och P2Lean i huset blir vi kompletta med allt från P1:ans fördelar med mindre detaljer och P2Lean som hanterar detaljer upp till 2 500 millimeter i 3,2 millimeter svartplåt, säger han.

Mycket kort lärotid

– En stor anledning till valet av Salvagninis panelbock är enkelheten då det i dagsläget är mycket svårt att hitta färdigutbildad personal till tillverkningsindustrin, uppger Pelle Karlsson.

Med en P1 eller P2Lean ska det gå snabbt att lära upp en operatör, jämfört med en kantpressoperatör som tar flera månader/år att utbilda.

Flexibilitet, hastighet, precision och omställningstid för panelbockaren sker i ”masked time” det vill säga ingen väntetid alls för nästa detalj, oavsett om det är samma detalj eller en helt annan produkt.

Med Salvagninis patenterade MAC 2.0 (Material Attitude Correction) ska varje detalj bli rätt varje gång, uppger leverantören

P2Lean finns i dag i fyra olika utföranden P2Lean-2116, -2120, -2516 och -2520 allt efter behov.

Den nya maskinen kommer att tas i bruk i början av januari nästa år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.076