23948sdkhjf

De har investerat 54 miljoner på tre år

Nu har Swedrive invigt sin nya produktionshall i småländska Lagan på 2 700 kvadratmeter.
Företaget har 60 medarbetare och omsätter 115 miljoner kronor. Det ingår i koncernen Dacke Industrier.

Swedrive tillverkar kundanpassade speciallösningar för snäck/kuggväxlar, domkrafter och elmekaniska cylindrar. Många av kunderna återfinns i transmissionsbranschen.

På eftermiddagen den 4 oktober invigdes alltså deras nya produktionshall.

Cirka 100 gäster (kunder, leverantörer, politiker, representanter från systerbolag och koncernledning samt fyra av företagets grundare) samt 60 medarbetare deltog.

Det handlar om en rejäl tillbyggnad. Den nya hallen är på 2 700 kvadratmeter och nu förfogar de över totalt 6 000 kvadratmeter.

Ett antal maskiner har också köpts in. Totalt har de sedan 2016 investerat hela 54 miljoner kronor i verksamheten (varav nybygget står för 18 miljoner).

Invigningen bjöd på mingel och tal och bandet klipptes av Per-Ove Andersson som är den som idag har varit anställd längst på Swedrive med sina 37 år.

En väldigt uppskattad del av invigningen var rundvandringen i fabriken där gästerna fick möjlighet att se företagets produkter från ax till limpa och även lyssna på och ställa frågor till företagets operatörer och montörer.

Utbyggnaden och maskinvesteringarna är det första steget i deras satsning där tanken är att förstärka ställningen som en av norra Europas ledande tillverkare av elmekaniska lösningar.

Samtidigt vill de öka kapaciteten då de ser ett ökat behov av elmekanik som alternativ till hydraulik och pneumatik.

Nästa steg är att under nästa år modernisera monteringslinjer och bygga ett större utvecklings- och testcenter samt ett helt nytt måleri med bläster för att inhouse klara målningsklasser upp till C5.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125