23948sdkhjf

Hexagons förvärv för smarta industrier

Hexagon stärker nu sin portfölj inom simuleringslösningar för smarta fabriker och industrianläggningar, genom förvärvet av CAEfatigue Limited.

Hexagon AB har förvärvat CAEfatigue Limited, en utvecklare av lösningar för simulering av mekaniskt slitage som används för ökad kvalitet och tillförlitlighet i produktdesign.

Alla tillverkade produkter utsätts för ett stort antal påfrestningar under sin livstid, vilket leder till slitage. Det kan i sin tur innebära allt från mindre säkerhetsproblem till att hela produktens grundläggande funktion upphör. Genom att analysera och simulera en digital tvilling kan tillverkare och ingenjörer förutse produkters hållbarhet, samt förbättra kvaliteten, före den fysiska tillverkningen påbörjas.

CAEfatigue förser sina kunder med lösningar för validering av olika konstruktions- och tillverkningsmetoder, vilket möjliggör tidiga beslut i utvecklingsfasen som förbättrar kvalitet och livslängd, och samtidigt besparar tid, minskar kostnader och eliminerar spill, säger Hexagons vd och koncernchef, Ola Rollén.

CAEfatigues mjukvaruportfölj med dess flaggskeppslösning CAEfatigue Vibration, tillhandahåller prestanda och precision genom analys av signaler i en så kallad frekvensdomän.
Detta ska ge ett snabbare, mer tillförlitligt och mer intuitivt underlag av det faktiska beteendet hos ett system.

Företagets lösningar används av globala tillverkare i flera olika branscher, bland annat bil- och flygindustrin, och är kompatibla med program inom datorstödd konstruktion (CAE).

Dessa lösningar innebär inte bara ett värdefullt tillskott till vår produktportfölj för smarta fabriker, utan de stärker även vår portfölj för smarta industrianläggningar, säger Hexagons vd och koncernchef, Ola Rollén.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079