23948sdkhjf

Vad är luftfuktning?

| Medlemsnyhet | Företag Condair Sverige

Om inomhusklimatet på din arbetsplats är för torrt kan det ha en skadlig effekt på din hälsa.

 Torr luft ökar risken för smittspridning

Det är därför ett utbrett missförstånd att man får ett bättre inomhusklimat ju mindre fukt det finns i luften. För både människor och maskiner gäller att luftfuktigheten bör ligga mellan 40 och 60 %. Luftfuktigheten inomhus befinner sig ofta under 30 %, vilket ökar risken för smittspridning av luftburna virus. Det gäller särskilt under vinterhalvåret, då det är extra viktigt att vara uppmärksam på luftfuktigheten i omgivningen, då det kan minska sjukfrånvaron och öka ens välbefinnande.  

Vi säkrar ett sunt och optimalt inomhusklimat

För Condair är ett korrekt inomhusklimat avgörande, och vi står för styrningen av luftfuktigheten i en rad olika branscher, där vi säkrar att inomhusklimatet är optimalt för både medarbetare och maskiner.

Luftfuktigheten kan styras med en luftfuktare eller befuktningsanläggning, som kan sättas upp och installeras i taket eller på väggen. Luftfuktningen är således ett komplement till din existerande ventilationsanläggning och kräver ingen ombyggnad. Den kommer sedan att spreja atomiserat, rent vatten ut i luften. Mängden styrs och kontrolleras så att man är garanterad att luftfuktigheten varken blir för hög eller för låg.

Är luftfuktning skadligt för min produktion?

En befuktningsanläggning kommer inte ha negativa konsekvenser för dina maskiner eller din produktion. Maskiner börjar inte rosta förrän luftfuktigheten uppnår över 80 % och här ser vi till att den håller sig på 50 %.

Du behöver heller inte oroa dig för att fukten ger mögel eller svamp i dina produktionslokaler. Det uppstår först vid en luftfuktighet på över 80 %. Våra luftfuktare skapar ett behagligt inomhusklimat och fördelar vattnet väldigt fint. Vår HACCP- och ISO 22000-certifiering garanterar dig bakterie- och kalkfritt vatten.

Uppnå energibesparingar

Hos både Facebook, Terma, Ericsson, RPC Superfos och många andra har man uppnått stora energibesparingar, och befuktningsanläggningen betalar sig i regel tillbaka inom tio år. Befuktning kan dessutom användas som kylmetod där det är en liten luftmängd som ska fuktas. Vi erbjuder alltid en kostnadsfri energiberäkning, så att du kan se vad du kan förvänta dig innan du tackar ja till ett erbjudande.

Läs mer om de många fördelarna med luftfuktighet här.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Condair Sverige

Box 202
452 24 Strömstad
Sverige
Condair Sverige

Sänd till en kollega

0.06